Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:31 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fântâniţa-Murfatlar “Natura din jurul nostru”

ro

23 Apr, 2015 21:31 1738 Marime text
STAR, FLUTURE, CRENGUŢA sunt doar câteva dintre numele alese de elevi pentru copacii pe care i-au plantat ieri, la Valu Traian, în vecinătatea Sitului Natura 2000 - Fântâniţa-Murfatlar.
 
Activitatea de ieri s-a desfăşurat în cadrul proiectului “Natura din jurul nostru” şi a fost a doua sesiune de plantare, prima având loc la sfârşitul lunii noiembrie 2014. În ambele sesiuni au fost plantaţi peste 600 de copaci din speciile Gleditsia trianchantos (glădiţa) şi Fraxinus ornus (mojdrean), care vor forma o perdea de protecţie.
 
Peste 100 de elevi din instituţiile de învăţământ din Constanţa şi voluntari ONG Mare Nostrum s-au implicat în acest proiect, şi-au plantat propriul copăcel, pe care l-au şi botezat prin amplasarea unei plăcuţe la baza acestuia.
 
Cea de-a doua sesiune de plantare a marcat Ziua Pământului, care se sărbătoreşte în fiecare an pe 22 aprilie. Cu această ocazie ONG Mare Nostrum a dorit să atragă atenţia asupra problemelor cauzate de defrişările haotice, din ultima vreme, într-o Românie predispusă inundaţiilor.
 
Partenerii proiectului sunt ONG Mare Nostrum, din Constanţa, România, şi Primăria oraşului Dobrich din Bulgaria.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii