Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:59 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

NATO menține același număr de militari din Afganistan și în 2016

ro

01 Dec, 2015 21:50 1283 Marime text
 
Secretarul general al Alianței NATO a anunțat că se va menține la același nivel prezența militară în Afganistan și în 2016, adică cu  aproximativ 12.000 de soldați, chiar dacă preluarea orașului Kunduz de către talibani a scos în evidență slăbiciunile armatei afgane, transmite AFP.
 
„Am convenit să menținem prezența misiunii noastre Resolute Support pe durata lui 2016”, a spus Jens Stoltenberg într-o conferință de presă la Bruxelles, unde s-au reunit miniștrii de externe ai Alianței, notează agerpres.ro.
 
„Aceasta reprezintă aproximativ 12.000 de soldați și salut angajamentul aliaților și partenerilor de a menține nivelul trupelor, precum și contribuțiile lor (...) Suntem prezenți în Afganistan pentru a împiedica faptul ca această țară să devină un refugiu pentru teroriștii internaționali. Aceasta este de altfel în interesul nostru propriu”, a subliniat secretarul general al NATO.
 
Membrii NATO au făcut și o primă analiză asupra finanțării forțelor afgane în perioada 2018-2020. Ambasadorul american la NATO, Douglas Lute, a apreciat că ar fi nevoie de 4 miliarde de dolari pe trei ani, din care cel puțin un miliard ar trebui să provină din țările membre NATO, conform unei surse diplomatice.



Sursa foto: norden.org
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii