Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:00 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Naţionala de padbol a României se formează la Constanţa

ro

13 Aug, 2015 14:11 2633 Marime text
 
În perioada 21-23 august 2015, pe plajă Iaki din Mamaia va avea loc primul concurs oficial de padbol din România. 32 de echipe formate din câte doi jucători îşi vor dispută primul trofeu românesc al sportului spectaculos recent adus la noi. Înscrierile au început marţi, pe pagina de Facebook Padbol România şi pe www.padbol.ro. Campionii vor câştiga premii surpriză, un meci de padbol cu vedete din fotbal şi un loc la turneul final pentru selectarea echipei naţionale de padbol.

Campioana şi finalista turneului preliminar din Mamaia se vor califica direct la turneul final din octombrie (Bucureşti), unde se vor întâlni cu cele mai bune echipe de la turneele din Bucureşti, Bistriţa şi alte oraşe ce vor fi anunţate de Asociaţia de Padbol. Campioana turneului final va reprezenta România la Cupa Intercontinentală din Insulele Canare (noiembrie), prima competiţie internaţională a naţionalei de padbol, unde va juca alături de naţionalele altor 15 ţări afiliate la Federaţia Internaţională.

Padbol, "tenis cu piciorul între pereţi de sticlă", a fost inventat în Argentina în 2008 şi este sportul cu cea mai rapidă dezvoltare la nivel mondial. Au fost organizate deja două Campionate Mondiale de Padbol, ambele câştigate de Spania. La cel de-al treilea Mondial (Uruguay 2016) va participa şi România, cu o echipa ce se va formă anul viitor, după o selecţie naţională condusă de ambasadorul Padbol - Adrian Neagă.

"A venit momentul să dăm startul primelor competiţii oficiale pentru calificarea la Cupa Intercontinentală din noiembrie. Vrem să selectăm cea mai spectaculoasă echipa, care să ne reprezinte cu succes la prima participare a României la competiţiile internaţionale de padbol. Dezvoltarea la nivel naţional ne va da mulţi tineri talentaţi şi dornici să se afirme la cel spectaculos sport din lume"m a spus Elisabeta Gherghişan, licenţiat exlusiv Padbol România şi vicepreşedinte al Asociaţiei Române de Padbol.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii