Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:40 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

NASA Vara va fi neobisnuit de fierbinte in Europa

ro

24 May, 2010 14:29 1071 Marime text

În vara aceasta în Europa se vor înregistra temperaturi-record, cele mai mari în istoria modernă a observaţiilor meteorologice, a afirmat ieri un grup de experţi din cadrul NASA pentru postul de radio francez Europe1.

În ultimele 12 luni, temperatura medie din atmosfera Pământului a fost cea mai mare din ultimii 130 de ani, a explicat profesorul James Hansen, indicând că în perioada ianuarie-aprilie 2010 temperatura s-a apropiat de un indice-record. Modele matematice sugerează că temperaturile vor creşte constant în următoarele luni şi toţi locuitorii din emisfera nordică se vor confrunta cu cea mai călduroasă vară din istoria modernă a observaţiilor meteorologice, a avertizat el.

Conform constatărilor făcute de oamenii de ştiinţă, instaurarea temperaturilor înalte reprezintă o consecinţă a schimbărilor în mişcarea curenţilor din Oceanul Pacific, care favorizează fenomene climatice precum El Nino. Anul acesta, Oceanul Pacific emite mai multă căldură decât de obicei, ceea ce va duce la încălzirea straturilor inferioare ale atmosferei Pământului.

El Nino este de asemenea responsabil pentru deteriorarea echilibrului climatic tradiţional în unele regiuni ale lumii, până la dezastre naturale, inclusiv inundaţii catastrofale.

Sursa: agerpres.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii