Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:51 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

NASA Imagini spectaculoase cu faţa întunecată a Lunii (video)

ro

01 Mar, 2015 19:30 2062 Marime text
Agenţia spaţială americană a publicat o animaţie incredibilă, prezentându-ne partea întunecată a Lunii, aşa cum nu a mai fost văzută niciodată.
 
Specialiştii NASA au muncit timp de cinci ani de zile la acest film, folosind la realizarea lui date cartografice provenite de la robotul spaţial Lunar Reconnaissance Orbiter, scrie The Mirror.
 
NASA a pus cap la cap imaginile făcute de vehiculul ce orbitează satelitul Pământului pentru a oferi oamenilor o perspectivă asupra părţii întunecate a Lunii. “Spre deosebire de cealaltă emisferă, aceasta este mult mai afectată de cratere. Nu avem suprafaţa plată de pe zona vizibilă”, au declarat cei de la NASA.
 
Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO) a fost lansat la 18 iunie 2009, cu costuri ajungând la 540 milioane dolari, modulul spaţial având ca obiectiv principal crearea unui atlas cuprinzător de caracteristici ale Lunii şi stabilirea resurselor necesare pentru a proiecta o viitoare colonie lunară.
 
Materialul video animat, publicat de NASA pe YouTube, a strâns peste 1 milion de vizualizări în mai puţin de o săptămână.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii