Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:45 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

NASA antrenează şase persoane pentru viaţa pe planeta Marte

ro

29 Aug, 2015 21:17 1781 Marime text
Şase voluntari vor trăi complet izolaţi timp de un an, în cadrul unui experiment, cel mai îndelungat de acest tip, derulat de NASA în Statele Unite, cu scopul de a furniza oamenilor de ştiinţă informaţii preţioase ce vor putea fi utilizate de viitorii astronauţi care vor ajunge pe planeta Marte, scrie antena3.ro.
 
Potrivit fr.news.yahoo.com, echipajul de şase voluntari include un astrobiolog francez, un fizician german şi patru cetăţeni americani - un pilot, un arhitect, un medic-jurnalist şi un cercetător specializat în analiza solurilor.
 
Spaţiul în care cei şase voluntari vor trăi în următoarele 12 luni, situat în partea nordică a insulei Mauna Loa, este un dom cu diametrul de 11 metri şi înălţimea de şase metri. Uşile domului au fost închise sâmbătă dimineaţă, ora 01.00 GMT.
 
Pe durata experimentului, voluntarii vor mânca alimente liofilizate şi nu vor părăsi domul decât în costume spaţiale, ca şi cum ar locui cu adevărat pe Marte. Ei vor dispune, de asemenea, de acces limitat la internet.
 
Primele rezultate ştiinţifice ale acestor experimente vor fi făcute publice peste aproximativ un an.
 
Sursa foto: rutgersprep.org
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii