Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:32 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

NASA Aceasta este prima fotografie cu noua planetă

ro

11 Dec, 2014 08:14 1496 Marime text
Sonda spațială Dawn, aparținând NASA, care se află în drum spre planeta pitică Ceres, a reușit să obțină o primă fotografie a planetoidului, conform SPACE.com, citat de antena3.ro.

Potrivit antena3.ro, Dawn urmează să ajungă pe orbita acestui planetoid, cel mai mare obiect cosmic din centura de asteroizi dintre planetele Marte și Jupiter, în martie 2015. „Acum, în sfârșit, dispunem de o sondă aproape de a ne dezvălui secretele acestei lumi misterioase și îndepărtate“, a comentat directorul misiunii Dawn, Marc Rayman, de la Jet Propulsion Laboratory din Pasadena, California. Sonda Dawn a surprins imaginea în care Ceres este vizibilă la o rezoluție de doar 9 pixeli la 1 decembrie, pe când se afla la distanța de aproximativ 1,2 milioane de kilometri de destinație — aproximativ de trei ori distanța de la Pământ la Lună.

Fotografia a fost făcută în scopul calibrării camerei foto a sondei Dawn și nu are cea mai bună acuratețe, fiind întrecută în rezoluție de fotografiile obținute de Telescopul Spațial Hubble. La începutul anului viitor însă, experții NASA se așteaptă ca fotografiile primite de la sonda Dawn să fie mai clare decât cele obținute de telescopul Hubble, relatează antena3.ro.

Sursa: antena3.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii