Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:12 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

NASA 2010 ar putea fi cel mai cald an din istorie

ro

23 May, 2010 20:12 1104 Marime text

Oamenii de ştiinţă de la NASA au avertizat că anul 2010 ar putea fi cel mai cald din istoria înregistrată, relatează The Times.

Cercetatorii de la Institutul naţional de meteorologie (Met Office)şi de la NASA au analizat măsurătorile temperaturilor de pe suprafaţa Pământului şi au descoperit că s-au înregistrat temperaturi aproape record în perioada ianuarie - aprilie. Potrivit lor, această tendinţă ar putea continua pentru restul anului.

"Media temperaturilor globale în ultimele 12 luni a fost cea mai mare din ultimii 130 de ani", a declarat directorul Institutului Goddard al NASA pentru studii spaţiale (GISS).

"A fost o iarnă rece în Europa, dar, global, perioada ianuarie - martie a fost unul dintre cele mai calde şapte începuturi de an. Există 50% şanse ca acest an să fie cel mai cald înregistrat vreodată", a spus şi Vicky Pope, directorul pentru schimbare climatică de la Met Office.

Temperatura medie globală se bazează pe măsurători făcute de mii de staţii de monitorizare şi de sateliţi. Aceste măsurători sunt strânse şi analizate independent de Met Office, GISS şi Centrul naţional de date climatice din Carolina de Nord.

Schimbarea climatică nu este singura cauză suspectată pentru acest fenomen. Cercetările arată că încălzirea este legată şi de o schimbare temporară a curenţilor din Pacific, cunoscută cu numele de "El Nino", care au determinat oceanul să elibereze cantităţi mari de căldură în atmosferă.

Sursa: realitatea.net

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii