Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:44 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

N-ai cauciucuri de iarnă, nu primeşti banii. Vezi de unde vine ameninţarea

ro

26 Nov, 2012 07:24 2179 Marime text

Cele mai mari societăţi de asigurare din România anunţă că îşi vor penaliza clienţii care nu au anvelope de iarnă, în ciuda faptului că Poliţia sancţionează şi ea această abatere. Sutele de mii de şoferi asiguraţi CASCO sunt astfel presaţi din două părţi să îşi cumpere pneuri pentru sezonul rece.

Oricât ar suna de ciudat pentru o ţară cu climă temperat - continentală,  în România se vând de aproape două ori mai multe anvelope de iarnă decât pneuri de vară. Mai exact, piaţa locală a înghiţit anul trecut peste 2,3 milioane de cauciucuri de iarnă, iar anul acesta estimările arată că se vor vinde alte două milioane de unităţi, în timp ce numărul cauciucurilor de vară vândute se învârte a jurul a 1 milion de unităţi.

Acest aparent paradox nu este rezultatul unor schimbări climatice, ci efectul direct al apariţiei unei legi care obligă toţi şoferii care circulă pe drumuri cu zăpadă, polei sau gheaţă să aibă anvelope corespunzătoare. În caz contrar, amenda ajunge până la 1.300 de lei. Au simţit-o pe pielea lor cei peste 1.400 de şoferi care au fost sancţionaţi anul trecut.  Şi pentru că nu era de ajuns, cele mai importante societăţi de asigurări din România au decis să-şi penalizeze şi ele clienţii care nu deţin anvelope pentru sezonul rece. În aceste condiţii, câteva sute de mii de şoferi cu asigurarea CASCO riscă fie să rămână fără despăgubire, fie să primească doar o parte din daună în caz de accident, după cum a aflat Capital chiar din clauzele contractuale ale mai multor societăţi de asigurare din România.

Mai multe detalii pe capital.ro. 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii