Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:45 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Muzica românească în doliu. O cunoscută solistă de muzică ușoară s-a stins din viață (video)

ro

11 Jan, 2018 17:09 6295 Marime text
În vârstă de 83 de ani, cântăreaţa de muzică uşoară Lucky (Lucreția) Marinescu s-a stins din viață în urma unei suferințe îndelungate. Anunțul a fost făcut de fiul său, Lawrence Marinescu.
 
Lucreția „Lucky” Marinescu, s-a născut pe 12 iulie 1934, la Cahul, România, azi în Republica Moldova. Lucky Marinescu este o interpretă de muzică ușoară și moderatoare TV din România, conform Wikipedia.
 
În anul 1940 se stabilește cu familia la Cluj și începe studiile la Liceul Sfânta Tereza.
 
A urmat cursurile Conservatorului „Gheorghe Dima”, după care a lucrat la Teatrul de Operetă, și mai apoi la Teatrul „Contantin Tănase” din București.
 
Are un fiu, Laurențiu. Al doilea soț s-a numit Constantin Barbu (cu care s-a căsătorit la New York în 1985).
 
Prima melodie interpretata a fost "5 minute", text Lucky Marinescu după o melodie rusească.
 
Este angajată la Teatrul „Savoy” din București, în anul 1954 și își face debutul în spectacolul „Magazinul de stat”, cu N. Stroe și Zizi Șerban.
 
Participă la toate premierele teatrului alături N. Stroe, Mircea Crișan, Zizi Șerban, Ovid Teodorescu, Nicolae Nițescu, Luigi Ionescu, Dorina Drăghici, ș.a.
 
Între anii 1972 și 1973, Lucky Marinescu face parte din echipa artistică a Teatrului „Ion Vasilescu” din București cu care face turnee în țările Europei. A cântat pe scena Olympia din Paris și la Teatrul de Revisă Bobino, Montparnasse, Paris.
 
Piesa „Replici” compusă de Laurențiu Profeta pe care o cântă în duet cu Cornel Constantiniu devine hit național. Piesa "Ce-ți doresc eu ție dulce Românie" devine de asemenea hit național.
 
2002 - Diploma de Onoare în cadrul Galei Muzicii Ușoare Românești „O zi printre stele” a Ministerului Culturii și Cultelor
2008 -lansează CD-urile: "Cuvinte de iubire", (Eurostar Studio) și "Nu mă uita, Lucky", în cadrul Târgului Internațional de Carte și Muzică, Brașov
2008 - Discul de Aur, pentru merite deosebite și pentru promovarea muzicii populare

Sursa foto video: Youtube
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii