Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:48 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Muzica poate transmite mesaje secrete

ro

23 Aug, 2016 19:21 1599 Marime text
În urma unui studiu, un cercetător de la Universitatea de Tehnologie din Varșovia a ajuns la concluzia că  genul muzical trance poate reprezenta modalitatea de transmitere a unor mesaje criptate.

Cercetătorul susține că a reușit să dezvolte o tehnică prin care poate transmite mesaje secrete cu ajutorul melodiilor genului muzical trance, scrie Agerpress. Este vorba despre o nouă formă de criptare denumită ''StegIbiza'', prin care sunt ascunse mesaje secrete în acest gen muzical.

El folosește ritmul într-o modalitate similară codului Morse — crește ritmul pentru a obține punctul și reduce ritmul pentru a obține acea linie. Aceste modificări sunt apoi adăugate unui cântec cu ajutorul unui program de calculator similar spre exemplu Apple Logix X Pro și este folosit pentru pronunțarea cuvintelor.

Polonezul a folosit piesele ''Miracle'' a trupei Queen, care are 92 de bătăi pe minut, ''So What'' a lui Miles Davis, cu 120 de bătăi pe minut, și ''Rhythm is a Dancer'' a lui Snap cu 130 de bătăi pe minut.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii