Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:16 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Muftiul Muurat Iusuf, la Beijing "Se dorește atingerea unor niveluri superioare în domeniul culturii islamice între musulmanii români și chinezi"

ro

15 Sep, 2014 20:39 1876 Marime text
 
Muftiul Muurat Iusuf a ratificat astăzi, la Beijing, Protocolul de colaborare pentru activități religioase între Cultul Musulman din România și Asociația Islamică din Republica Populară Chineză, informează Agerpres.

Șeful Cultului Musulman din România a declarat că ratificarea protocolului de colaborare a avut loc la mijlocul celei de-a doua vizite oficiale pe care o efectuează în China, în ultimii doi ani, la invitația omologilor de la Asociația Islamică împreună cu Administrația de Stat pentru Cultele Religioase.

"În conținutul documentului, ratificat la sediul central din Beijing al Asociației Islamice din China, de către președintele Xilalunding Chen Guangyuan, în prezența viceministrului Zhang Lebin, de la Administrația de Stat pentru Culte Religioase, se statuează că cele două părți își recunosc în mod bilateral și neechivoc rolul important pe care îl joacă în societate, prin promovarea calității și transparenței, a unui sistem de valori prin intermediul căruia se dorește atingerea unor niveluri superioare în domeniul culturii islamice și dezvoltării dialogurilor interculturale și religioase ecumenice între cele două popoare pentru păstrarea și protejarea valorilor tradiționale specifice fiecărui popor", a declarat dr Muurat Iusuf, citat de Agerpres.

Astfel, prin protocolul încheiat se dorește realizarea schimburilor de experiență între clericii români și chinezi, în baza bunelor relații de prietenie dintre cele două state. În acest fel, clericii din China vor avea posibilitatea de a interacționa cu enoriașii din comunitățile musulmane din România.  
 
Totodată, Muftiul Iusuf a declarat că se urmărește și crearea unei platforme virtuale  pentru comunicarea dintre clericii musulmani din România și Republica Populară China dar și între enoriașii musulmani din ambele state.

Protocolul de colaborare semnat la Beijing, între organizațiile musulmane de cult din România și China prevede și organizarea manifestărilor internaționale la nivel academic în care se va dezbate probleme legate de modul de practică religioasă și combaterea atât a atitudinilor xenofobe cât și a manifestărilor religioase radicale, ce pot rezulta dintr-o interpretare greșită a învățăturilor islamice. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii