Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:39 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Motivarea magistraţilor Lăsarea în libertate a preşedintelui CJ Buzău, Cristinel Bîgiu, pericol pentru ordinea publică

ro

14 Dec, 2014 13:20 1573 Marime text
Tribunalul Bucureşti arată, în motivarea deciziei de arestare preventivă a preşedintelui CJ Buzău, Cristinel Bîgiu, că lăsarea sa în libertate ar fi reprezentat o stare de pericol pentru ordinea publică.
 
În acelaşi dosar, a fost arestat şi finul lui Bîgiu, Florin Colgiu, acuzat de complicitate la luare de mită. Conform documentului citat d e Mediafax, măsura arestării preventive se justifică pentru o bună desfăşurare a procesului penal, în faza de debut aurmăririi penale, "niciuna din celelalte măsuri preventive nefiind corespunzătoare pentru prezervarea ordinii de drept şi nici pentru atingerea scopului măsurilor preventive".
 
"Măsura privării de libertate a inculpaţilor este proporţională cu gravitatea acuzaţiei, prin raportare şi la natura interesului public ocrotit, precum şi că efectele privării de libertate ale inculpaţilor nu sunt disproporţionate faţă de scopul urmărit", conform motivării judecătorului de drepturi şi libertăţi de laTribunalul Bucureşti, care a decis arestarea celor doi.
 
Decizia de arestare a lui Cristinel Bîgiu şi Florin Colgiu nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.
 
Cristinel Bîgiu este acuzat că ar fi cerut şi primit sume de bani pentru a atribui contracte pe bani publici unor firme, în timp ce finul său este acuzat că ar fi primit o parte din bani pentru şeful CJ Buzău.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii