Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:26 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

”Most Wanted” Vă mai amintiți de deputatul Marko Attila Gabor? Încă este căutat de polițiști!

ro

15 Jun, 2016 00:11 4823 Marime text
Judecătorii au emis un mandat european de arestare pe numele fostului deputat Marko Attila, după ce anterior se dispusese arestarea preventivă a acestuia, iar el nu a fost găsit de oamenii legii.
 
Fostul deputat Marko Attila a fost dat în urmărire internaţională prin Interpol, după ce a fost arestat preventiv în lipsă la solicitarea DNA. Conform anchetatorilor, fostul deputat este urmărit din 29 aprilie 2015, dată la care mandatul de arestare a ajuns la Poliţia Covasna. Potrivit procedurii, acesta a fost dat iniţial în urmărire naţională, după care, în condiţiile în care există date certe cu privire la faptul că se află pe teritoriul Ungariei, a fost dat în urmărire internaţională, iar fotografia sa a fost publicată pe pagina electronică a Poliţiei Române, la secţiunea "Most Wanted" (Cei mai căutați). Şi încă este acolo dat fiind că nu a fost încă reţinut!
 
Marko Attila este cercetat în dosarul în care fostul şef al ANI Horia Georgescu şi parlamentarul Theodor Nicolescu au fost trimişi în judecată. Ei sunt acuzaţi de DNA că au aprobat despăgubiri pentru imobile supraevaluate la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor. Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a opt persoane care, la data faptelor, făceau parte din Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor, din cadrul ANRP, precum şi a patru inculpaţi care aveau calitatea de experţi evaluatori autorizaţi. Potrivit rechizitoriului procurorilor, Marko Attila şi ceilalţi inculpaţi au produs un prejudiciu statului român de peste 84 de milioane de euro.
 
În 2014, deputatul UDMR Marko Attila a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare într-un alt dosar, privind restituirea unor imobile.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii