Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:19 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Morți, case distruse sau copaci smulşi din rădăcini. Asta au lăsat în urmă tornadele violente din Oklahoma (video)

ro

10 May, 2016 12:20 2294 Marime text
Imagini terifiante au fost postate de agențiile de știri sau de persoane care au asistat la fenomenele meteorologice din Oklahoma. Mai multe tornade violente au afectat ieri după-amiază statul american Oklahoma, soldându-se cu cel puțin doi morți și case distruse, au anunțat autoritățile locale și mass-media, preluate de AFP. Serviciul meteorologic național a emis o avertizare de tornade pentru unele regiuni din Arkansas, Louisiana, Missouri și Texas.
 
Vă prezentăm mai multe filmulețe care descriu un tablou complet a cee ace s-a întâmplat acolo. Una dintre tornade a fost înregistrată după-amiază în împrejurimile localităților Elmore City și Stillwater, având lățimea de 1,5 kilometri și fiind însoțită de grindină. Jurnaliștii de la TV News9 susțin că în unele locuri grindina atingea ”mărimea unui grapefruit".
 
Vântul puternic a smuls acoperișurile de pe multe case, iar un autobuz a fost luat pe sus, fiind aruncat într-un copac, după cum relatează televiziunile de acolo. Un bărbat a murit când casa i-a fost lovită de tornadă, a anunțat CBS, citându-l pe șeriful comitatului.
 
Totodată, se spune că o altă tornadă, însoțită de ploaie, a afectat orașul Ninnekah. În acest cay a existat și o victim: o persoană care a decedat în localitatea Connerville din sudul statului. 

După cum veți vedea, imaginile arată case distruse, copaci smulși, rulote răsturnate, panică.
 
O altă tornadă mare și mai multe mici, însoțite uneori de grindină, au afectat diferite zone ale statului care înregistrează frecvent astfel de fenomene meteorologice primăvara. Unele ar urma să se îndrepte marți spre Ohio și Tennessee, în timp ce o altă serie s-ar putea manifesta miercuri din nordul Texasului în Missouri.
 

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii