Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:04 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Morcovii, secretul fertilităţii la bărbaţi

ro

25 Oct, 2016 00:00 2165 Marime text
Morcovii fac parte din grupul de fructe şi legume care ajută la îmbunătăţirea calităţii spermei, bărbaţii care consumă aceste vegetale fiind mai fertili, susţine un studiu realizat de cercetătorii americani.
 
Cercetătorii care au investigat efectele fructelor şi legumelor asupra sănătăţii spermei au descoperit că morcovii oferă cele mai bune rezultate. Aceştia au un efect bun asupra "motilităţii" (capacitatea de mişcare) a spermatozoizilor, scrie dailymail.co.uk.
 
Cercetătorii de la Universitatea Harvard din Statele Unite ale Americii au cerut unui număr de 200 de bărbaţi tineri să urmeze o dietă care conţinea o varietate de fructe şi legume, înainte de a face teste pentru a observa ce efecte au acestea asupra spermei.
 
Drept urmare, fructele şi legumele de culoare galbenă şi portocalie ajută la ameliorarea calităţii spermei. Acest lucru se datorează pigmenţilor care dau culoarea galbenă numiţi carotenoide, deoarece corpul transformă unii dintre aceşti pigmenţi în antioxidanţi care ajută la menţinerea sănătăţii. Printre aceştia se numără beta-carotenul, pe care care corpul îl tranformă în vitamina A.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii