Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:39 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Saga ”Muntmark” Monsson Logistic SRL a acumulat capital social proaspăt

ro

14 Jul, 2015 23:07 4706 Marime text
În Monitorul Oficial a fost publicată ultima ședință a adunării generale a asociațiilor societății Monsson Logistic SRL. Monsson Alma, prin Maria Muntmark și Alexandru Aldea, în calitate de asociați ai Monsson Logistic SRL, cu sediul în Constanța, bdul Tomis nr. 480, s-au întrunit în adunarea generală a asociaților în 12 mai, renunțând în unanimitate la formalitățile cerute de Legea nr. 31/1990, republicată, și de actul constitutiv al societății cu privire la convocare.
Cu participarea societății Monsson Manpower SRL (”Monsson Manpower”), cu sediul în Constanța, bd. Mamaia nr. 241A, legal reprezentată prin Maria Muntmark, în calitate de viitor asociat, adunarea asociaților a hotărât: majorarea capitalului social al societății cu aport în numerar și prin cooptarea unui nou asociat - Monsson Manpower. Asociatul Maria Muntmark va subscrie suma de 320 de lei pentru care societatea va emite 32 de părți sociale noi, având o valoare nominală de 10 lei fiecare. De asemenea, Asociatul Alexandru Aldea subscrie suma de 200 de lei, pentru care societatea va emite un număr de 20 de părți sociale noi, având o valoare nominală de 10 lei fiecare.
Cooptarea noului asociat - Monsson Manpower - a fost votate cu unanimitate de voturi.
Un alt articol adoptat de adunarea asociaților arată că s-a decis retragerea asociatului Monsson Alma SRL din cadrul societății și cesionarea părților sociale deținute de acesta în cadrul societății către asociatul existent Maria Muntmark. Astfel, Monsson Alma SRL cesionează către Maria, la valoarea nominală a părților sociale, toate cele 24 de părți sociale deținute în cadrul societății  având valoarea nominală de 10 lei fiecare, însumând 240 de lei.
În urma acestei cesiuni și ca urmare a majorării capitalului social prin aport în numerar și cooptarea noului asociat, Monsson Manpower, noua structură a deținerii părților sociale în cadrul societății Monsson Logistic SRL va fi următoarea:
Monsson Manpower SRL va deține 48 de părți sociale, reprezentând 24% din capitalul social al societății și din participarea la beneficii și din pierderi;
Maria Muntmark va deține 112 părți sociale, reprezentând 56% din capitalul social al societății și din participarea la beneficii și din pierderi;
Alexandru Aldea va avea 40 de părți sociale, reprezentând 20% din capitalul social al societății și din participarea la beneficii și din pierderi.
Ca atare, s-a aprobat modificarea și înlocuirea Actului constitutiv al societății cu forma actualizată a acestuia.
Pe de altă parte, asociații au decis să o împuternicească pe Cristina-Gabriela Popa, în calitate de jurist al societății, pentru a îndeplini, având puterea și capacitatea deplină de a reprezenta societatea, în limitele date de prezenta hotărâre, în fața Registrului Comerțului Constanța pentru a efectua toate formalitățile necesare în vederea aducerii la îndeplinire a  deciziilor din prezenta hotărâre a Adunării Generale și pentru a semna și modifica toate documentele necesare care pot fi cerute și pentru a obține înregistrarea hotărârilor mai sus menționate.
Oficiul Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul Constanța notifică depunerea textului actualizat  al actului constitutiv al societății Monsson Logistic SRL, care a fost înregistrat în 18 iunie.

Câte puţin despre fiecare 

Societatea Monsson Logistic SRL a fost înființată în august 2005, în Constanța. Sediul societății este pe bdul Tomis. Există un contract de închiriere  din 2014 emis de Monsson Operation SRL. Asociații acestei firma sunt Monsson Manpower SRL cu sediul pe bd Mamaia 241A, Maria Muntmark și Alexandru Aldea. Maria Muntmark și Ana-Mihaiela Aldea sunt administratorii firmei. Obiectul de activitate al firmei Monsson Logistic SRL este intermedieri în comerţul cu maşini, echipamente industriale, nave şi avioane.
Monsson Manpower SRL este o societate înființată în august 2010, cu sediul pe bdul Mamaia nr. 241A.
Numele Mariei Muntmark mai apare ca asociat și în alte societăți: Wind Farm Service, SRl, Monsson Account, Gas Expert ș.a.
Asociații acestei firme sunt persoane juridice: Monsson Energy LTD, cu sediul în Cipru, Nicosia, Martop Development LTD, cu sediu tot în Cipru, Nicosia.  Persoane împuternicile în această societate sunt: cetățeanul suedez Emanuel Muntmark, născut de fapt prin Voluntari, jud. Ilfov, și Maria Muntmark. Domeniile de activitate a acestui firme sunt activităţi de contractare, pe baze temporare, a personalului.
Emanuel Muntmark este unul dintre cei mai aprigi investitori în domeniul eolienelor. Deţine numeroase firme în acest sector de activitate, iar grupul pe care îl conduce, Monsson, a devenit deja unul dintre cei mai importanţi „jucători" în piaţă. Mai mult, business-ul cu vânt a propulsat familia Muntmark printre cei mai bogaţi 500 de români, aşa cum susţine topul Forbes. Cu o activitate intensă şi numeroase parcuri producătoare de energie pe întreg teritoriul judeţului Constanţa, familia Muntmark îşi consolidează poziţia. Despre pasiunea pentru vânt a familiei Muntmark aflăm printr-o scurtă „plimbare" printre firmele pe care aceasta le deţine sau le-a deţinut pe numele lui Emanuel, Andrei şi Maria Muntmark: Wind Energy, Monsson, Monsson Alma, Romconstruct Top, Monsson Logistic, Mireasa Energies, Neptun Black Sea Development, East Structures, Monsson Energy, Plusenerg, Extrapower, Plus Wind, Ewind, Energo Windprod, Crucea Wind Farm, Saraiu Wind Farm, Vulturu Wind Farm, Crucea Power Park, Vulturu Power Park, Servoplant Eco Energie, Wind Power Energy şi Energy Trading Company, Gas Expert şi Wind Stars.
Numele familiei Muntmark a apărut şi în războiul eolienelor de la Cogealac, din 2010, în urma căruia primarul Hristu Cati a fost arestat. Una dintre societăţile implicate în scandal, mai exact constructorul celor de la CEZ, i-a avut ca fondatori pe Maria şi Emanuel Muntmark.


În Monitorul Oficial a apărut și hotărârea nr. 3 din 20 aprilie a adunării  generale a asociațiilor Monsson Alma SRL, Andrei Muntmark şi Sebastian-Petre Enache, în calitate de asociaţi ai Wind Power Energy SRL, cu sediul în Constanţa, str. Zorelelor nr. 79, la care a participat şi societatea Monsson Manpower SRL, cu sediul în Constanţa, bd. Mamaia 241A, legal reprezentată prin Maria Muntmark. În cadrul adunării s-a hotărât: majorarea capitalului social al firmei cu aport în numerar, prin cooptarea noului asociat Monsson Manpower, cu suma de 300 lei, împărţită în 30 de părţi sociale cu o valoare nominală de 10 lei fiecare.
Asociatul Andrei Muntmark şi asociatul Sebastian-Petre Enache declară în mod expres şi irevocabil că renunţă la dreptul lor de a participa la această majorare a capitalului social şi sunt de acord cu hotărârile luate de asunare.
Astfel, Monsson Manpower devine noul asociat, se retrage asociatul Monsson Alma SRL dinc adrul societăţii şi se cesionează părţile sociale deţinute de acesta către asociaţii Andrei Muntmark şi Sebastian-Petre Enache.
Astfel, noua structură a Wind Power Energy SRL va fi următoarea:
Monsson Manpower va deţine 30 de părţi sociale, reprezentând 60% din capitalul societăţii şi din participarea la beneficii şi pierderi.
Sebastian-Petre Enache va deţine 10 de părţi sociale, reprezentând 20% din capitalul societăţii şi din participarea la beneficii şi pierderi.
Andrei Muntmark va deţine 10 de părţi sociale, reprezentând 20% din capitalul societăţii şi din participarea la beneficii şi pierderi.
Asociaţii decid în unanimitate să împuternicească pe Cristina-Gabriela Popa şi Maria Jianu ca în calitate de jurişti ai societăţii să îndeplinească, având puterea și capacitatea deplină de a reprezenta societatea, în limitele date de prezenta hotărâre, în fața Registrului Comerțului Constanța pentru a efectua toate formalitățile necesare în vederea aducerii la îndeplinire a  deciziilor din prezenta hotărâre a Adunării Generale și pentru a semna și modifica toate documentele necesare care pot fi cerute și pentru a obține înregistrarea hotărârilor mai sus menționate.


Citeşte şi IMPERIUL MUNTMARK - „SUEDEZO-ROMÂNUL" ŞI AFACERILE CU BIZI ŞI GRIZZLY
sau FIRMA DE EOLIENE A LUI PUSCASI, PRELUATA DE SOTIA LUI IOSIF CONSTANTIN DRAGAN
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii