Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:03 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Monica Macovei „Ministrul Iordache are de făcut un singur lucru - să ia act de cerința celor peste 100.000 de români”

ro

30 Jan, 2017 13:20 2261 Marime text
Europarlamentarul Monica Macovei a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care îi cere ministrului Justiției, Florin Iordache, să retragă cele două OUG privind grațierea și modificarea Codurilor penale, argumentând că „adevărata" consultare publică a avut loc ieri seară, prin ieșirea a 100.000 de români în stradă.

„Adevărata consultare publică a avut loc în stradă: peste 100.000 de români au spus NU grațierii și modificării Codurilor din justiție

Ministrul Iordache are de făcut un singur lucru: să ia act de cerința celor peste 100.000 de români care au ieșit duminică seara pe străzi în mai multe orașe din țară și să retragă cele două Ordonanțe de urgență.

Oamenii nu se mai lasă păcăliți, au înțeles clar că scopul OUG-urilor este să îi scape pe politicieni și pe oligarhi de închisoare și de viitoare pedepse. Oamenii au înțeles clar că principalul beneficiar al celor două ordonanțe este Dragnea, că Voiculescu abia așteaptă să iasă din închisoare, că Tăriceanu, Ponta, Șova și mulți alții vor să scape de dosarele penale pe care le au. Și că toți politicienii care au furat și prietenii lor să rămână cu averile obținute ilegal neatinse.

Chiar și câteva minute în care ar fi publicate și ar intra în vigoare, ordonanțele de urgență își produc efectele – pedepsele sunt grațiate, infracțiuni de corupție sunt anulate.

Ministrul Iordache nu mai trebuie să bifeze o «consultare» publică într-o sală neîncăpătoare din minister și cu ușile închise. Numai aseară, peste 100.000 de români au spus răspicat: «cerem respect pentru statul de drept», «țara cere fără grațiere» și că «în democrație, hoții merg la pușcărie»”, se arată pe pagina de Facebook a Monicăi Macovei.

Sursa foto: Facebook Monica Macovei

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii