Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:14 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Monica Macovei condamnă declaraţiile ambasadorului rus la Bucureşti

ro

29 Mar, 2015 19:49 1715 Marime text
Monica Macovei condamnă declaraţiile ambasadorului rus la Bucureşti, Oleg Malginov, la adresa lui Vladimir Tismăneanu şi Marius Stan, informează B1 TV.

Europarlamentarul cere o reacţie din partea premierului Victor Ponta, a ministrului de Externe Bogdan Aurescu şi a preşedintelui Klaus Iohannis care, susţine ea, tac, în timp ce românii sunt insultaţi şi intimidaţi de citez- ''reprezentantul lui Vladimir Putin la Bucureşti".

În urma unui articol semnat de cei doi autori, Oleg Malginov a sfătuit publicaţiile centrale să nu mai dea cuvântul, citez: "la orice bădăran''.

”Ambasadorul Rusiei insultă românii chiar din București, lipsa de reacție a președintelui, premierului și a ministrului de Externe este inacceptabilă.

Condamn cu fermitate atitudinea ambasadorului Rusiei, Oleg Malginov”, este mesajul scris de Macovei pe pagina sa de Facebook.

Reacţia Monicăi Macovei vine ca urmare a declaraţiilor ambadasorului Rusiei Oleg Malginov la articolul "Ispita fascistă a tovarăşului Putin" semnat de Vladimir Tismăneanu şi Marius Stan publicat pe Contributors.ro şi preluat de ziarul România Liberă.

Ambasadorul a spus că a primit cu dezamăgire articolul, iar cele două publicaţii au încetat să mai existe ca surse mass-media demne de respect pentru el.

Europarlamentarul Monica Macovei solicită acum o reacţie imediată din partea autorităţilor române şi consideră afirmaţiile ambasadorului rus drept o încercare de intimidare a românilor.

”Președintele Iohannis, prim-ministrul Ponta și ministrul Aurescu au obligația să răspundă. Oamenii lui Putin devin tot mai agresivi. Ambasadorului Malginov trebuie să i se spună, fără nicio ambiguitate, că au trecut vremurile când Rusia dicta la București. Oleg Malginov trebuie să fie rechemat la Moscova și să fie înlocuit de un "ambasador" care să ne respecte”, mai scrie Macovei pe rețeaua de socializare.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii