Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:08 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Moment istoric la Istanbul Papa Francisc şi Patriarhul Ecumenic de Constantinopol, Bartolomeu Întâi au cerut unificarea Bisericii catolice cu cea Ortodoxă

ro

01 Dec, 2014 15:08 3430 Marime text
Papa Francisc şi Patriarhul Ecumenic de Constantinopol, Bartolomeu Întâi, au ținut o slujbă comună, în care s-au rugat pentru Ucraina, relatează B1 TV.  

Momentul istoric al întâlnirii dintre Bartolomeu şi şeful Bisericii Catolice are loc la Istanbul, opt ani de la vizita precedentului papă, Benedict al 16-lea, care, de asemenea, a avut o întrevedere cu Patriarhul Ecumenic de Constantinopol.

În vizita sa la Istanbul, Papa Francisc a vizitat şi Moscheea Albastră.

La finalul liturghiei, Papa Francisc a lansat un apel ferm pentru unitatea Bisericilor Catolică și Ortodoxă, despărțite de un mileniu, arătând că victimele războaielor și tinerii cer ca acest pas istoric să fie făcut.

„Singurul lucru pe care îl dorește Biserica Catolică și pe care îl urmăresc ca Episcop al Romei (...) este comuniunea cu Bisericile Ortodoxe....Biserică Catolică nu dorește să impună nici o condiție, în afara celei a profesiunii de credință comune. Suntem gata că săutăm împreună modalitățile prin care să garantăm unitatea necesară a Bisericii în condițiile actuale”, a afirmat Papa, potrivit evz.ro.

Bisericile Catolică și Ortodoxă s-au separat în 1054, când Papa leon al IX-lea și Patriarhul Mihail I Celularie al Constantinopolului și-au aruncat reciproc anatema.

Sursa foto: b1.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii