Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:37 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mokhtar Dahari Motorul de căutare Google şi-a schimbat logo-ul în cinstea aniversării unui celebru fotbalist malaiezian

ro

13 Nov, 2014 07:02 1696 Marime text
Mokhtar Dahari, născut la 13 noiembrie 1953-decedat la 11 iulie 1991, a fost un jucător de fotbal de asociere malaiezian din Setapak, Selangor (în acea perioadă).

El a fost unul dintre cei mai buni jucători din Asia în anii 1970 și este cunoscut ca cel mai bun fotbalist din Malaezia, o legendă în fotbal Malaezia.

În timpul anilor 1970, Mokhtar a jucat pentru Malaezia și Malaezia a devenit o echipă puternică și a învins giganți asiatici, cum ar fi Coreea de Sud și Japonia.
El a fost poreclit SuperMokh, din cauza abilitățile sale de joc, forța și capacitatea sa de a înscrie mai multe goluri incredibile, de-a lungul carierei sale.
Unul din momentul celebru Mokhtar a fost atunci când Mokhtar dat mâna cu Diego Maradona , înainte de un meci amical cu Boca Juniors.

Deși nu este recunoscut pe plan internațional, Mokhtar a marcat 175 de goluri pentru Selangor si 125 de goluri pentru Malaezia, cu un total de 320 de goluri în cariera sa.
Mokhtar este golgheterul absolut atât pentru Selangor și Malaezia.

Mokhtar este încă o legendă pentru Selangor și Malaezia.

Născut în 13 noiembrie 1953 la Setapak, Selangor (acum in Kuala Lumpur), Mokhtar a fost primul născut al unui fost șofer de camion. Mokhtar s-a mutat cu familia sa la Kampung Pandan, Kuala Lumpur, unde la 11 ani a început școala secundară Victoria.
Aici a început să îşi arate pasiunea pentru fotbal.
Mokhtar a jucat primul meci pentru Selangor FA în Cupa Burnley, la tineret, pe care echipa sa la şi câştigat.

A devenit golgheter în primul său sezon de joc la Selangor.
Cu Selangor a câștigat multe turnee, mai ales în Cupei Malaeziei. Mai târziu, el a fost selecţionat să joace pentru echipa națională.
Avea doar 19 ani când a jucat cu echipa națională de fotbal Malaysia într-un joc internațional.

Mokhtar, ca jucător la Selangor FA a câștigat Cupa Malaezia de zece ori și a marcat 177 de goluri în total. El a fost cel mai bun atacant din Malaezia. Primul său joc pentru Malaezia a fost împotriva echipei Sri Lanka în 1972.
Mokhtar a fost renumit pentru viteza sa şi supranumit "Supermokh".
Mokhtar Dahari s-a retras în mai 1986 după ce a câștigat Cupa Malaezia pentru Selangor FA, apoi a înmânat tricoul cu numărul 10.

A murit din cauza unor probleme la gât.
Povestea și cauza morții lui au fost mai târziu dezvăluite pentru prima dată într-un documentar Untold Adevărul despre Supermokh, pe National Geographic Channel, pe 30 august 2010.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii