Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:03 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mohammad Murad Hotelurile româneşti plătesc cele mai multe taxe din Europa. Jumătate din hotelurile de pe litoral sunt de vânzare

ro

19 Oct, 2011 07:53 1753 Marime text

Jumatate dintre hotelurile de pe Litoral sunt scoase la vanzare de catre proprietari, iar un sfert dintre ele au probleme cu rambursarea creditelor catre banci, peste 10 fiind deja in executare, a declarat agentiei Mediafax Mohammad Murad, presedintele Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc.

"Daca iei bani de la banca si investesti pe Litoral de la zero, pierzi bani, adica nu ai profit, pentru ca nu poti sa acoperi si ratele, si dobanda. Daca ai disponibili macar o parte din bani, merita sa investesti, decat sa tii banii la banca ", a spus Murad.

El a afirmat ca investitia intr-un hotel pe Litoral se amortizeaza in 15-20 de ani. Murad a adaugat cadin cauza amortizarii intr-un timp lung si a pierderilor pe care le au investitorii care au construit doar cu bani de la banca, foarte multe hoteluri de pe Litoral sunt acum de vanzare.

"Peste 25% dintre hotelurile de pe litoral au probleme cu bancile.Au mari probleme cu rambursarea creditelor bancare. Dintre ele, mai mult de 10 sunt scoase la vanzare de catre banci. Din doi proprietari de hoteluri la mare, unul vrea sa vanda", a afirmat presedintele Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR). Potrivit datelor MDRT, in judetul Constanta exista 994 de structuri de cazare clasificate, dintre care 352 sunt hoteluri.

Omul de afaceri a adaugat ca hotelurile romanesti platesc printre cele mai multe taxe din Europa, respectiv 17, care ajung la circa 50% din totalul veniturilor.

"Noi platim chiar si apa menajera foarte scump, mai mult decat cei din Grecia. E cea mai scumpa apa din Europa si costa aproape cat curentul', a afirmat Murad.

Potrivit datelor ANAT, numarul turistilor care si-au petrecut vacanta pe Litoral a crescut cu 10% in acest an, dar acestia au cheltuit mai putin iar durata sejurului a fost mai mica, incasarile hotelierilor scazand astfel cu 10-15%.
sursa: http://www.hornews.ro/

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii