Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:08 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Modificari pentru anul 2010, publicate astazi in Monitorul Oficial

ro

30 Dec, 2009 00:36 2979 Marime text

Astazi, in Monitorul Oficial al Romaniei au fost publicate mai multe Hotarari ale Guvernului care contin diverse modificari din domenii precum educatie, sanatate sau energie electrica.

Guvernul Romaniei a adoptat hotararea privind finantarea unitatilor de invatamant preuniversitar de stat (finantate din bugetele locale) pe baza standardelor de cost pe elev/prescolar pentru anul 2010. Astfel, pentru un prescolar din invatamantul cu program normal, standardul de cost pe elev este de 1.895 lei - in mediul rural si 2.071 - in urban.

Pentru elevii din invatamantul liceal acesta este de 1.114 lei, iar pentru cei din invatamantul prescolar cu program prelungit/saptamanal, 3.474 lei, la mica diferenta de invatamantul liceal de arta si muzica - 3.272 lei.

A fost aprobat si tariful mediu pentru serviciul de transport, tariful pentru serviciul de sistem, cel pentru seviciile prestate de operatorul pietei centralizate participantilor la pietele administrate de acesta si tarifele zonale aferente serviciului de transport practicate de operatorii economici din cadrul sectorului energiei electrice. Astfel, la Constanta, Calarasi, Slobozia, Tulcea, Braila si Galati, zone acoperite de Enel Distributie Dobrogea 7,64 lei este tariful zonal pentru introducerea de energie electrica in retea. 4,67 lei este cel mai mic pret, la Electrica Distributie Transilvania, iar cel mai mare - 9,96 lei, CEZ Distributie (Craiova, Targu Jiu, Turnu Severin, Slatina). Tariful mediu de introducere este 8,41, insa acesta, ca si celelalte tarife precizate mai sus nu contin TVA.

In ceea ce priveste tariful pentru extragerea de energie electrica din retea, acesta este, pentru Dobrogea, 9,03 lei.

De asemenea, astazi a fost publicat in Monitorul Oficial si Ordinul privind prelungirea Ordinului ministrului Sanatatii si a presedintelui Casei Nationale de Asigurari de Sanatate. Astfel, s-au prelungit, pana la 31 martie 2010 prevederile Hotararii Guvernului pentru Contractul Cadru privind conditiile acordarii asistentei medicale in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate pentru anul 2009.

Tot in Monitorul Oficial nr. 920 a fost publicat si Ordinul pentru aprobarea Regulamentului de organizare si functionare a cluburilor sportive studentesti din subordinea Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii. Art. 6 prevede ca aceste cluburi sportive studentesti au stampila proprie, rotunda, pe care sunt inscriptionate „Romania - Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii - denumirea clubului sportiv studentesc si localitatea". La Constanta functioneaza, in subordinea Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii doar Clubul Sportiv Stiinta. In total, in toata tara sunt 23.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii