Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:58 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Imagini de la eveniment Miting în fața Prefecturii din Constanța. Membrii BNS, nemulțumiți de soarta salariilor (galerie foto+video)

ro

08 Nov, 2017 16:03 2874 Marime text
În urma şedinţei Filialei BNS, s-a hotărât ca astăzi, 8 noiembrie 2017, începând cu orele 16.00, în faţa Prefecturii Constanţa, să se desfăşoare un miting de protest la care dorim să participe cât mai mulţi dintre membrii de sindicat.

Motivul organizării mitingului este transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajat. La miting participă și Dumitru Costin, președintele BNS.

La ora 16.00, zeci de persoane s-au adunat în faţa Prefecturii Constanţa. Înarmaţi cu vuvuzele, membrii BNS, filiala Constanţa au încercat să le atragă atenţia reprezentanţilor Guvernului în teritoriu asupra transferul contribuţiilor sociale de la angajator la angajat.

„Reprezentanţii BNS au respins deciza guvernului de a muta contribuţiile de la angajator la angajat. În anul 2010, noi am fost în stradă ca să apărăm salariile. Din păcate, unii lideri de sindicat au ales să pupe mâna guvernaţilor. Am atras atenţia că programul de guvernare conţine o ticăloşie. Ei au anunţat că va apărea această taxa de solidaritate. Angajatorii trebuie să mute contribuţiile către angajaţi. Dar la privat, angajatorii pot să aleagă să nu o facă. Impactul devastator va veni după 1 ianuarie. BNS va continua acţiunile de protest! Încurajăm pe toţi românii să ni se alăture. Ordonanţa lor încalcă brutal prevederile din Constituţia României. Vom ataca acest act normativ. Nu oprim bătălia. Din 2011, odată cu asumarea răsunderii de căre cabinetul Boc, s-a blocat orice drept legal al lucrătorului român de a face grevă“, a declarat Dumitru Costin, președintele BNS.


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii