Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:39 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mită la APIA Jumătate din subvenție, potrivit DNA

ro

29 Jul, 2016 11:02 2629 Marime text
Consilier superior APIA, dat pe mâna judecătorilor pentru că ar fi cerut șpagă jumătate din subvenție!

Ioan Romînu, la data faptelor consilier superior al APIA Recaș, a fost acuzat de luare de mită și trafic de influență. El a fost reținut și prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă.

Alături de el a fost acuzat și Silviu Dorin Popescu, un consilier debutant tot la APIA Recal, bănuit de luare de mită.

Iată ce zic procurorii:

„În perioada aprilie – iulie 2016, inculpatul Romînu Ioan, în calitatea menționată mai sus, cu ocazia controlului și aprobării dosarului unui fermier, a pretins de la fiul acestuia (denunțător în cauză), cu titlu de mită, o sumă echivalentă cu jumătate din subvenția cuvenită pentru campania aferentă anului 2015, respectiv 22.500 lei.

Ulterior după mai multe „negocieri” cu denunțătorul, inculpatul s-a „mulțumit” cu suma de 10.000 lei, pe care a primit-o efectiv la data de 28 iulie 2016, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Anterior, în cursul lunii mai 2016, în sediul A.P.I.A. – Centrul Local Recaș, inculpatul Romînu Ioan a pretins și primit cu titlu de mită de la același denunțător suma de 700 lei pentru aprobarea dosarului aferent cererii de plată pentru subvențiile din campania 2016, astfel încât plata să se facă fără probleme. Din suma respectivă, consilierul superior a reținut suma de 100 lei, iar diferența de 600 lei a remis-o mai departe inculpatului Popescu Silviu Dorin, la care era în fapt repartizat dosarul fermierului.

În data de 12 iulie 2016, în sediul aceleiași instituții publice, inculpatul Romînu Ioan a pretins și primit de la același denunțător, cu titlu de folos necuvenit, suma de 2.500 lei, invocând faptul că acești bani au fost solicitați de un coleg de-al său pentru a aproba dosarul privind cererea de plată pentru subvenția din campania pe anul 2015.“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii