Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:18 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mirel-Mișu Mindinică, comisar şef, a fost reţinut

ro

12 Nov, 2015 10:08 1552 Marime text
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale și reținerea, începând cu data de 12.11.2015, a inculpatului Mirel-Mișu Mindinică, comisar şef în cadrul Secției 11 Poliție, cu privire la săvârşirea infracțiunii de luare de mită.
      
În ordonanța de reţinere se arată că există date și probe care conturează următoarea stare de fapt: la data de 09 noiembrie 2015, inculpatul Mindinică Mirel-Mișu, în calitate de ofiţer de poliţie judiciară, a pretins un bax de vin, un bax de apă minerală și 15 fripturi de la o persoană (martor denunţător) față de care se efectuau cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, pentru a-și exercita atribuțiile de serviciu astfel încât acesta din urmă să scape de răspundere penală. Întrucât nu avea banii necesari cumpărării acelor produse, martorul denunţător i-a înmânat inculpatului suma de 200 lei, urmând ca peste câteva zile să-i mai remită 500 lei.
 
La data de 11 noiembrie 2015, inculpatul Mindinică Mirel-Mișu a primit de la martorul denunţător suma de 190 lei, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.
 
Inculpatului Mindinică Mirel-Mișu i s-au adus la cunoștință calitățile procesuale și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând a fi prezentat, la data de 12 noiembrie 2015, Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
 
Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.        
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii