Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:51 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mircea Geoană – „În 2016, valul de refugiaţi va continua”

ro

27 Dec, 2015 22:45 2010 Marime text
Fostul ministru de Externe, Mircea Geoană, în cadrul unei emisiuni televizate, a precizat că, pentru 2016, anticipează un război pe cale largă în Irak şi Siria, continuarea valului de imigranţi, slăbirea mâinii de fier al Angelei Merkel şi o Americă mai preocupată de politica internă, în condiţiile în care 2016 este şi ultimul an al preşedintelui Obama.
 
„Sunt pusee de instabilitate şi zone de conflict la nivelul întregii planete. Vedem o Rusia destul de agresivă, care după ce a pus piciorul în Crimeea a ajuns şi în Orientul Mijlociu", a spus Mircea Geoană, explicând că situaţia aceasta afectează Occidentul, la Realitatea.
 
Mircea Geoană a explicat că România trebuie să fie atentă în 2016 la două lucruri. Ucraina intră cu acte în regulă în zona liberă de schimb a Europei. "Graniţa se mută de pe Prut, nu mai suntem frontieră economică. Trebuie (...) să devenim o poartă de schimb", a completat Mircea Geoană. În al doilea rând, tot de la 1 ianuarie începe să iasă de sub embargoul şi sancţiunile economice care i-au fost impuse. "Iată două pieţe mari, pe care putem să ne impunem".
 
Sursa foto: nineoclock.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii