Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:42 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mircea Geoană, atac dur la PSD

ro

01 Feb, 2015 16:27 1046 Marime text
Senatorul Mircea Geoană a afirmat duminică, la Romexpo, că, așa cum este condus în prezent PSD și la cum se manifestă acest partid, se poate spune că, de fapt, are loc "PASOK-ificarea" acestei formațiuni.
 
"Vremea partidelor tradiționale se închide (...) e clar că după 25 de ani se închide un cerc al istoriei. (...) Pactul de la Snagov a fost un lucru foarte bun, când stânga și dreapta s-au adunat. (...) Un nou "Snagov" din punct de vedere politic, un nou proiect de țară, este posibil și necesar. Am lucrat cu Klaus Iohannis, trebuia să fie premierul nostru dacă în 2009... știți cum a fost in 2009.
 
Putem să construim un lucru important. Spun cu tristețe și realism, în clipa de față, la modul cum e condus PSD, cum se manifestă, asistăm de fapt la PASOK-ificarea PSD" " a declarat Geoană, în încheierea lansării Grupului de inițiativă al Noului Proiect Social Democrat, referindu-se la formațiunea elenă de stânga PASOK, fost mare partid de guvernământ, care a coborât vertiginos în preferințele grecilor la ultimele alegeri.
 
Geoană a adăugat că noul proiect de stânga se dorește a fi și o pavăză împotriva radicalismului și populismului, care va veni din spectrul politic, fie de stânga sau de dreapta.
 
"Toată lumea se gândește la majorități, guverne. Misiunea noastră este și de a câștiga bătălia de idei, pentru că, în ultimii 25 de ani, pentru tineri, intelectuali, multă lume a considerat că a fi de stânga înseamnă a fi comunist, ceva din trecut. Obligația noastră este de a arăta că stânga e o ideologie, o doctrină, un mod de viață (...) ", a menționat Geoană.
 
Sursa: agerpres.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii