Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:18 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

​Mircea Dușa, întâlnire cu ministrul apărării din Georgia

ro

08 Oct, 2015 13:10 1502 Marime text
 
Ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, s-a întâlnit astăzi, cu omologul georgian, Tinatin Khidasheli, la Bruxelles, în marja Reuniunii Consiliului Nord-Atlantic.
 
„Doresc să reiterez interesul României de a menţine, în vecinătatea sa imediată, o zonă de stabilitate. De aceea, vom continua să sprijinim eforturile depuse de Georgia în cadrul proceselor de transformare, în deplin acord cu agenda reformelor solicitate de comunitatea europeană şi euro-atlantică, mai ales că ţara noastră şi-a asumat de-a lungul timpului şi va continua să îşi asume rolul de Ambasadă punct de contact NATO în două dintre cele trei ţări din Caucazul de Sud”, a declarat ministrul Mircea Duşa.
 
Oficialul român a arătat determinarea ţării noastre de a sprijini demersurile georgiene de continuare a implementării reformelor în domeniul apărării, în special prin oferirea de asistenţă în procesul de instruire şi participarea în comun la exerciţii militare regionale.
 
Demnitarul român a subliniat faptul că în contextul crizei ruso-ucrainene, care a modificat dramatic mediul european de securitate, România, ca stat al NATO aflat la graniţa estică a Alianţei, acordă o atenţie deosebită consolidării securităţii proprii, precum şi a aliaţilor de pe întreg flancul estic. 



Sursa foto: promptmedia.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii