Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:09 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mircea Duşa, discuţii cu reprezentanții companiei italiene Fincantieri SpA pe programul de înzestrare ,,Corvetă multifuncţională”

ro

01 Sep, 2017 11:52 2405 Marime text
Mircea Duşa, secretarul de stat pentru politica de apărare şi planificare din M.Ap.N., s-a întâlnit astăzi, la sediul instituției, cu reprezentanții companiei ”Fincantieri SpA”, firmă specializată în proiectarea şi construcţia de nave civile şi militare.

Delegația a fost condusă de ambasadorul Republicii Italiene în România, Marco Giungi.

În cadrul discuțiilor au fost reliefate relaţiile deosebite dintre România şi Italia în domeniul politico-militar şi au fost prezentate oportunităţile de dezvoltare a cooperării bilaterale în domeniul apărării.

Reprezentanţii companiei italiene au prezentat propunerile de colaborare, precum şi portofoliul de clienţi, produse şi servicii în domeniul naval, discuțiile fiind canalizate pe programul de înzestrare ,”Corvetă multifuncţională”. Acesta este unul dintre cele opt programe esențiale pentru înzestrarea Armatei, aprobate de Consiliul Suprem de Apărare a Țării în vederea asigurării intereselor de securitate ale României.

Potrivit comunicatului oficial, „Convorbirile purtate cu firma italiană au avut rol consultativ, astfel încât în momentul în care va fi demarată procedura de achiziţie, după îndeplinirea tuturor condiţiilor legale, partea română să aibă un tablou cât mai amplu al ofertelor disponibile. Mircea Duşa a subliniat, de altfel, faptul că M.Ap.N. are o cooperare foarte bună cu firmele italiene, iar Parteneriatul Strategic Consolidat dintre cele două state oferă un cadru solid de colaborare.”

Din delegaţie au mai făcut parte ataşaţii apărării şi cel comercial ai Italiei în România, vicepreşedintele companiei ”Fincantieri SpA” şi directorul Şantierului Naval din Tulcea.

Sursă foto: MApN
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii