Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:51 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mircea Diaconu a mai câştigat un proces. De data asta cu Horia Georgescu

ro

21 Mar, 2016 20:54 1993 Marime text
 
Europarlamentarul indepedent Mircea Diaconu a pornit acum doi ani un război cu instituțiile care nu-i recunoșteau dreptul de a deține un mandat de europarlamentar sub sloganul "Dreptul de a fi ales!".
 
Astăzi, Mircea Diaconu a câştigat al șaselea proces în justiție. De data aceasta, este vorba despre procesul cu fostul şef al Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), Horia Georgescu. Înainte de a fi arestat pentru corupţie, Georgescu, aflat încă în fruntea ANI, a contestat la Curtea Supremă dreptul lui Diaconu de a deţine mandatul de europarlamentar.
 
În iunie 2014, ANI a contestat la Curtea de Apel Bucureşti hotărârile Biroului Electoral Central şi Autorităţii Electorale Permanente prin care mandatul actorului Mircea Diaconu a fost validat, pentru că acesta a obţinut suficiente voturi.
 
Fiica lui Mircea Diaconu, Ana, s-a declarat “vinovată” de decizia tatălui ei de a candida independent la europarlamentare. Ba, mai mult, Ana Diaconu a spus că ea a fost cea care i-a propus maestrului să candideze: „A fost o decizie de moment. Noi doi discutăm tot timpul despre politică şi ne sfătuim. Eu am fost foarte tristă de decizia PNL de a-l scoate pe tata de pe listele pentru europarlamentare. Este o dezamăgire nu pentru că au făcut-o cei din partid, nu pentru că l-ar fi lovit cineva din partid... Pentru tatăl meu, a candida la europarlamentare era ultima şansă de a-şi repara numele, de a şterge acea pată pusă de ANI. Altfel, rămâne ca ea. Vreau să demonstreze că i s-a făcut o mare nedreptate“.
 
Și a demonstrat, în felul lui. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii