Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:41 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mircea Albulescu, despre cât de mult trebuie să te lupţi pentru viaţă

ro

09 Apr, 2016 13:58 1992 Marime text
 
După moartea soţiei sale, actorul Mircea Albulescu, care a decedat ieri, se refugiase în teatru. „Chiar dacă sunt vesel, sau dacă vreau să plâng, sunt eu cu mine însumi, râd de mine sau mă plâng pe mine”, spunea artistul, într-un interviu realizat în anul 2009.

Întrebat care erau, la acea vreme, tristeţile lui, actor a mărturisit: „Cea mai mare tristeţe a mea este singurătate. Ea, soţia mea, a murit... A fost foarte greu de suportat.  După moartea ei, am aruncat casa pe geam, nu a mai rămas nimic, dar chiar nimic din mobilierul vechi. Am fost împreună 55 de ani, unde mă întorceam era un lucru de-al ei, se crease o dependenţă între noi”, menţiona acesta.

„Cât de mult trebuie să te lupţi pentru viaţă? Cunoşteam un instructor de zbor, avea o elevă foarte bună, la Clinceni, la şcoala de zbor. Într-o zi, s-au prăbuşit amândoi. Când au fost găsiţi, el era uşor aplecat, încerca să repornească motorul până la un metru de pământ.  N-a fugit, nu s-a dat deoparte. Am fost adânc impresionat de această încăpăţânare de a lupta până la capăt. Noi putem să fim până la capăt, nu numai să facem. «Trăieşte-ţi viaţa până în ultima clipă» este deviza mea”, spunea marele actor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii