Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:26 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Minune inginerească. Podul de la Agigea împlinește 33 de ani. Cum și cine l-a construit. Cât a durat lucrarea. De ce este deosebit

ro

19 Jun, 2016 01:44 21280 Marime text
minune inginereasca podul de la agigea implineste 33 de ani cum si cine l a construit cat a durat lucrarea
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • MESEA GHEORGHE 28 May, 2019 12:44 in 1981 am fost ing stagiar la acest pod!Am acum o experienta de 38 de ani in constructii de poduri,autostrazi ,cai ferate! I-am cunoscut pe toti cei care au conlucrat la acest obiectiv! Vreau totusi sa_l amintesc pe prietenul meu maistru GHEORGHE OPREA,caruia atunci i se spunea Saligny!Cu respect MAESTRE!
  • indel99 21 Jun, 2016 17:26 La acel timp (si cred ca pina in zilele noastre) Canalul a fost succesul cel mai important al proiectantilor, inginerilor, tehnicienilor si miilor de muncitori romani. Au taiat in stinca la Basarabi, au turnat 50 de metri de ciment (in jos si in sus) la cele doua ecluze, pe arsita sau pe ger. Fiecare operatie era coordonata intre executor, beneficiar si proiectant cu exactitate si cu respectarea cu strictete a proiectului - seful proictant (de la IPTANA) inginerul Avadanei (Aiatolahul - cum il numeau cei din jur) fiind intre Cernavoda si Agigea aproape tot timpul intre 1977 si 1984. Aparatura electronica instalata de la primii metri cubi de la ecluze pina la turnurile de telecomunicatii si automatizarea functionarii portilor ecluzelor. Canalul insusi este construit sa dureze peste o suta de ani.....iar podul de la Agigea, desi important, este doar o mica parte din aceasta lucrare grandioasa - Canalul Dunare-Marea Neagra.
  • Crăciun Costel 19 Jun, 2016 19:36 Cunosc foarte bine toate detaliile pe care le -a prezentat domnul Emilian, am lucrat la acest pod,și la alte poduri, Poarta Alba,Limanu-2mai,Km 4-5,Ipmc,Butelii, etc.,cu Antrepriza CFDP din cadru ICH, directori,Pândichi,Guingioglu,Georgescu.Oameni calificați, dulgheri, betoniști, fierari betoniști, lăcătuși, electricieni,mecanici,toți au colaborat la realizarea acestor poduri, lucrări de calitate și durabile.Si eu am făcut parte din această echipă mare a ICH și sunt mândru în felul meu.
  • chiritoiu daniel 19 Jun, 2016 09:35 De ce nu se da drumul la ambele benzi de circulatie , acum in sezon estival ? E o actiune premeditata de a-si bate joc de noi ? Huo !
  • Moldoveanu Gheorghe 19 Jun, 2016 07:52 Felicitări pentru articol.Bine documentat.Personal i-am cunoscut si am colaborat cu toți cei menționați.O comparație trebuie făcută:podul s-a realizat in 3 ani si acum se repara de 5 ani.