Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:38 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Minori lăsați nesupravegheați și cerșetori depistați de polițiștii de la transporturi într-o acțiune de amploare

ro

13 Jan, 2018 12:15 1189 Marime text
În ultima săptămână, polițiștii de la transporturi au continuat să acționeze în stațiile de cale ferată, trenuri de călători și în zonele de risc.
 
Potrivit IGPR, polițiștii au întocmit aproape 30 de dosare penale, 5 persoane fiind arestate preventiv, au depistat 5 urmăriți la nivel național și 7 minori lipsiți de supraveghere și au aplicat 130 de sancțiuni contravenționale.
 
În perioada 6 – 12 ianuarie a.c., sub coordonarea Direcției de Poliție Transporturi, polițiștii au desfășurat acțiuni pentru prevenirea și combaterea infracționalității incidente transporturilor feroviare, aeriene și navale.
 
Astfel, polițiștii de la transporturi au patrulat în 318 stații de cale ferată, în 321 de trenuri de călători și în alte zone de risc (aerogări, obiective economice, rute feroviare și navale).
 
În urma acțiunilor, polițiștii au depistat 5 urmăriți la nivel național, 7 minori lipsiți de supraveghere, 14 persoane care practicau cerșetoria, 8 vânzători ambulanţi neautorizaţi și 4 deţinători de substanţe interzise.
 
Au fost întocmite 29 de dosare penale, privind săvârșirea de furturi, agresiuni fizice, dar și pentru încălcări ale legislației rutiere, 5 persoane fiind arestate preventiv.
 
În cadrul acțiunilor, au fost verificate și 19 obiective economice, 622 de vagoane de marfă şi 14 locomotive sau automotoare, precum şi 329 de autovehicule rutiere, fiind aplicate 130 de sancțiuni contravenționale.
 
Totodată, în acest interval, au fost desfășurate și acțiuni comune împreună cu autorităţile cu responsabilităţi în domeniu. În baza Planului de acţiune IMPACT, polițiștii și pompierii au efectuat 4 exerciţii, în care au intervenit în cazul unor ipotetice accidente în care erau implicate substanţe periculoase sau trenuri de marfă destinate transporturilor unor astfel de substanţe.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii