Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:53 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Stoenescu - live pe Facebook

ro

30 Jan, 2016 14:58 1306 Marime text
În această dimineaţă, Ministerul Afacerilor Externe a anunțat, într-un comunicat, că ministrul delegat pentru Relațiile cu Românii de Pretutindeni se va afla în direct cu românii de pretutindeni, pe pagina sa oficială de Facebook.
 
"Românii interesați de subiectul votului prin corespondență sau de situația comunităților românești din vecinătate sunt așteptați, începând cu ora 11,00, să îi adreseze întrebări, în direct, ministrului delegat. Campania #DialogFaraFrontiere, realizată în premieră în România, face parte dintr-o serie de măsuri destinate transparentizării și facilitării comunicării nemijlocite cu românii de pretutindeni și promovării noilor modalități de vot pentru românii din străinătate", arăta în comunicat.

 
De la ora 11.00, ministrul delegat pentru Relațiile cu Românii de Pretutindeni, Dan Stoenescu, i-a invitat astăzi, pe românii din străinătate să se înscrie în Registrul electoral. El nu a făcut-o oricum, ci într-un video live pe pagina oficială de Facebook.
 
"Ca votul să se desfășoare în condiții optime, vă recomandăm să vă înscrieți în registrul electoral, astfel se pot organiza mai multe secții de votare mai aproape de reședința dvs. Dacă autoritățile pot estima numărul de alegători, atunci se pot asigura condițiile necesare pentru desfășurarea procesului electoral. Vă invit pe toți cetățenii din străinătate să vă înscrieți în acest registru", spune Stoenescu.
 
 Stoenescu a amintit că votul prin corespondență se aplică numai la alegerile parlamentare: "Dacă vă aflați la rude în străinătate sau în vacanță, nu puteți vota". El a arătat că votul românilor din străinătate este extrem de important, precizând că astfel cei din Diaspora pot rămâne conectați și să aducă o schimbare în bine în țară.
 
Potrivit legii, românii din străinătate se pot înscrie în Registrul electoral începând cu 1 aprilie.
 
 
#DiasporaFărăFrontiere 1

 

Posted by Dan Stoenescu on 30 Ianuarie 2016
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii