Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:22 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Sănătăţii spune că în România nu există capacitatea de a identifica toate infecţiile intraspitaliceşti

ro

03 Feb, 2016 22:53 1785 Marime text
 
Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş, a declarat că România nu are capacitatea de a identifica toate infecţiile nosocomiale.
 
Aceste precizări făcute de ministru au fost făcute în contextul incendiului din clubul Colectiv.
 
„Colectiv este o situaţia cu totul excepţională. S-a acţionat cum s-a considerat mai bine, la momentul respectiv”, a precizat Patriciu Achimaş potrivit româniatv.net.
 
„Situaţia este de aşa natură încât nu putem să avem în evidenţă toate aceste infecţii”, a a mai spus ministrul specificând faptul că se întâmplă acest lucru din cauza lipsei personalului şi a procedurilor standard.
 
„Sunt prea puţini specialişti care să analizeze aceste infecţii. Ar fi nevoie de o celulă la nivelui fiecărui spital”, a spus ministrul, adăugând că acel articol din contractul de management care prevede că fondurile alocate scad în funcţie de infecţiile raportate este unul nefericit, care urmează să fie eliminat. „Există infecţii şi trebuie să ştim care sunt acelea. Sunt şi bacterii care pot fi uşor de îndepărtat”, a completat Patriciu Achimaş, conform româniatv.net.
 
„Există situaţii excepţionate pe care nu le putem trata. Trebuie să ne dorim să rezolvăm majoritatea cazurilor, iar cele excepţionale să fie tratate acolo unde se pot trata”, a precizat ministrul când a fost întrebat dacă a spus vreunui pacient că în altă ţară ar fi tratat mai bine. 




Sursa foto: romaniatv.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii