Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:30 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Sănătății încearcă să minimalizeze povestea dezinfectanților!

ro

04 May, 2016 23:07 1151 Marime text
Ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, este de părere că probleme din sistem care au fost până acum "trecute cu vederea". Este de părere că doar anul acesta "au devenit, dintr-o dată, crize mari, fiecare eveniment născând o polemică dusă la extremă".
 

”Este o situație la care s-a ajuns după 25 de ani de nepăsare, de superficialitate, abandonare a respectului legii, de afirmații făcute peste gard. (...) Ce s-a stricat în 25 de ani să înlocuiești în 6 luni ...", a afirmat ministrul Sănătății, la Digi 24.

 
Potrivit acestuia, vor fi făcute verificări dincolo de ancheta penală și în cazul altor dezinfectanți folosiți în spitale.
 

"Pe vremuri se făcea dezinfecția cu formol și cloramină. Erau foarte eficiente și erau extraordinar de ieftine", a susținut Cadariu.

 
În opinia sa, numărul de infecții nosocomiale înregistrat are legătură cu calitatea produsului dezinfectant folosit, dar "și cu multe alte lucruri".
 

"Este doar un mic segment din tot acest lanț al infecțiilor nosocomiale. Sunt multe lucruri în acest lanț", a arătat ministrul Achimaș-Cadariu.

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii