Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:57 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Muncii susține că e pe cale să semneze un acord cu sindicatele din administrația publică

ro

09 Jul, 2016 00:55 1594 Marime text
Ministerul Muncii este pe care să semneze un acord cu sindicatele din administrație pentru a găsi soluții la problemele ridicate de acestea. Cel puțin așa a susținut ministrul de resort, Dragoș Pîslaru, după două ore de discuții cu reprezentanții Federației Naționale a Sindicatelor din Administrație (FNSA).
 
Întrebat de jurnaliști dacă este vorba de majorări salariale, ministrul a afirmat că problemele se centrează pe anumite drepturi ce ar putea fi acordate în limita bugetului local.
 
Revendicările FNSA sunt următoarele: majorarea cu 25% a salariilor de bază ale funcționarilor publici și ale personalului contractual din administrația publică locală, eliminarea în totalitate a art. 31, alin. 4 din OUG nr. 20/2016, acordarea normei de hrană pentru toți salariații din administrația publică locală, acolo unde resursele bugetare permit acest lucru, și acordarea voucherelor de vacanță pentru salariații din administrația publică locală.
 
Potrivit unui comunicat al FNSA, în cadrul întâlnirii din data de 27 iunie 2016 a sindicaliștilor cu ministrul Muncii nu s-a ajuns la niciun consens în cadrul procedurii de conciliere.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii