Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:04 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a vizitat ieri Penitenciarul Poarta Albă

ro

25 Aug, 2017 11:39 2549 Marime text
Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a fost în vizită la Penitenciarul Poarta Albă, în cursul zilei de ieri.

Sindicaliştii de la fsanp.ro au relatat într-o notă amuzantă, vizita ministrului: „Colegii ne informează că ministrul justiției, dl Tudorel Toader, tocmai a intrat în Penitenciarul Poarta Albă, loc bine cunoscut pentru vip-urile care s-au făcut că fac pușcărie de-a lungul timpului. Bine c-a durat vreo două ore drumul, au avut timp să dea cu var şi să-şi amenajeze traseul de vizitare pentru aşa oaspete de seamă. N-avem asteptări să găsească problemele pentru că nu se pricepe, dar măcar vede cum arată pușcăria cu pricina.”

UPDATE. Oficial de la Ministerul Justiției. Vizite de lucru inopinate ale ministrului Justiţiei la Judecătoria Urziceni, Penitenciarul Constanţa – Poarta Albă și Penitenciarul Tulcea


Ministrul Justiţiei, prof. univ. dr. Tudorel TOADER şi conf. univ. dr. Marieta SAFTA, secretar de stat, au efectuat, la 24 august 2017, vizite de lucru la Judecătoria Urziceni, la Penitenciarul Constanţa - Poarta Albă și la Penitenciarul Tulcea

Vizitele au fost unele neanunţate şi au avut drept scop observarea directă a condiţiilor în care instituţiile respective îşi desfăşoară activitatea într-o zi obișnuită de lucru.

În cadrul primei vizite, cea de la Judecătoria Urziceni, delegaţia Ministerului Justiţiei a asistat la o şedinţă publică de judecată, a urmărit felul în care personalul interacţionează cu justiţiabilii, cât de facil este accesul la justiţie în această comunitate, problemele administrative cu care se confruntă judecătoria precum deficitul de personal, organizarea spaţiilor, necesarul de materiale, reparaţii etc. De asemenea, au fost purtate discuţii cu justiţiabilii aflaţi la această instanţă de judecată.

În cea de-a doua vizită, care a avut loc la Penitenciarul Constanţa – Poarta Albă, oficialii Ministerului Justiţiei au avut în vedere observarea felului în care sunt cazate persoanele private de libertate aflate în custodia acestei unităţi penitenciare. Au fost vizitate mai multe secţii de deţinere şi au avut loc discuţii cu deţinuţii despre condiţiile de detenţie. La final, Tudorel TOADER şi Marieta Safta au discutat cu comanda penitenciarului.

O altă vizită a avut loc la Penitenciarul Tulcea și a avut scopul de cunoaștere a particularităților penitenciarului, problemele referitoare la situația deținuților, condiții de detenţie și situația personalului din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor care își desfășoară activitatea aici. După discuțiile purtate cu directorul Penitenciarului Tulcea, ministrul Justiției a vizitat sectorul de detenție și compartimentele de activitate aferente acestuia. Ulterior, delegația a vizitat secțiile de deținere, a interacționat cu mai multe persoane private de libertate și ascultat doleanțele acestora. Ministrul i-a asigurat că își menține angajamentul de a continua eforturile pentru remedierea condițiilor de detenție din sistemul penitenciar românesc și îmbunătățirea climatului de lucru pentru angajați în scopul de a se conforma standardului impus de Convenția pentru apărarea drepturilor omului și libertăților fundamentale și de jurisprudența Curții Europene a Drepturilor Omului.

Prof. univ. dr. Tudorel TOADER, ministrul Justiţiei va continua şi în următoarea perioadă vizitele inopinate la instanţe şi penitenciare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii