Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:04 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Justiției s-a săturat de ”colecţia de hârtii care se numesc lucrare ştiinţifică” în penitenciare

ro

28 Jan, 2016 11:19 1331 Marime text
La Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) este astăzi ședință. Cel mai fierbinte subiect, care a dus şedinţa într-un punct vibrant, a fost abrogarea articolului de lege care dă posibilitatea reducerii pedepselor cu închisoarea în baza realizării unor lucrări ştiinţifice.

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a pun punctul pe „i” când a venit vorba despre acest subiect. Ea le-a transmit celor de la CSM, ce s-au declarat împotriva propunerii de abrogare a articolului respectiv: "Am aflat din presă că Inspecţia Judiciară a făcut un raport pe care l-a pus la dispziţia CSM. Să ştiţi că eu am să merg în continuare pe abrogare. Nicio lucrare din 2015 nu e ştiinţifică, din peste 350 de lucrări scrise. E discriminare. Dăm o zi liberă la patru zile de muncă fizică şi dăm 30 de zile la o colecţie de hârtii care se numesc lucrare ştiinţifică. În 31 decembrie, erau 45 de lucrări în pregătire. Pe 6 ianuarie erau peste 100 de lucrări şi acum nici nu se mai ştie cifra".

După ședința CSM, ministrul Justiţiei, Raluca Prună, s-a întâlnit cu şefa Secţiei de procurori a CSM, Luminiţa Palade.
 
Prună s-a întâlnit aseară şi cu Tiberiu Niţu, pentru a discuta despre implicarea acestuia în dosarul de la DNA al lui Gabriel Opera. Niţu ar fi beneficat de abuzul în serviciu al fostului premier, folosind ilegal de peste 700 de ori coloana oficială.


Sursa foto: profit.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii