Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:21 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Finanţelor despre taxa de stâlp la sonde petroliere din Marea Neagră “Nu se aplică, nu sunt pe teritoriu”

ro

30 Sep, 2014 17:17 1744 Marime text
Ministrul Finanţelor, Ioana Petrescu, a răspuns pe tema excepţiilor de la aplicarea taxei la solicitarea presei de a comenta declaraţiile ministrului delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, care a arătat că lui nu îi plac excepţiile, scrie Mediafax.

Astfel, Ioana Petrescu a declarat că taxa pe stâlp va fi redusă de la începutul anului viitor fără excepţii, de la 1,5% la 1%, dar nu va fi aplicată pentru sondele petroliere din Marea Neagră, întrucât acestea sunt localizate în afara teritoriului României şi a apelor teritoriale
 
"Taxa se va reduce pentru toată lumea de la 1,5% la 1%, deci vorbim de o reducere de 33% din acest impozit începând de anul viitor. În ceea ce priveşte echipamentele off-shore - fiindcă de acelea discutăm - nu se găsesc pe teritoriul României sau în apele teritoriale, sunt la mai mult de 12 mile marine de ţărmul României. În lege, în amendamente, se defineşte foarte clar că este vorba despre construcţii speciale de pe teritoriul României sau în apele teritoriale ale României" , a spus Petrescu, citată de Mediafax.

Ministrul a arătat astfel că, la taxa pe stâlp, este vorba despre definirea bazei de impozitare, aplicată doar echipamentelor speciale de pe teritoriul României şi din apele teritoriale aferente.

Sursa foto: agerpres.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii