Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:35 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Ministrul Economiei Costin Borc s-a întâlnit la Constanța cu FPTR pentru pregătirea sezonului estival (galerie foto)

ro

19 Apr, 2016 15:02 2431 Marime text
 
Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), s-au întrunit în urmă cu câteva momente la Hotel Del Mar din Mamaia,  în vederea pregătirii acestui sezon estival.
 
La această întâlnire participă Ministrul Economiei Comertului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri, Costin Borc, Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Tursim, Anca Nedea, Prefectul Constanşei, Adrian Viorel Nicolaescu, Directorul General, Preşedintele în exerciţiu al CCINA, Danuţ Jugănaru precum şi reprezentanţi ai patronatelor hoteliere, membre FPTR, şi ai structurilor cu funcţiuni de primire turistică de pe litoral. 

UPDATE, ora 15.17:

Mohamad Murad, organizatorul conferinței de astazi a cerut ministrului  Turismului Adrian Borc demisia șefului ABADL, George Papari. Acesta din urmă nu comentează și din punctul său de vedere plajele sunt pregătite pentru sezonul estival.
 
Pe 21 aprilie va avea loc o nouă rundă de dezbateri a regulamentului de organizare și funcționare a stațiunii Mamaia, între operatori, după ce la ultima întâlnire avută s-a iscat un conflict între cei prezenți.
 
Nicolae Bucovală, șeful Patronatelor din Mamaia a spus ca în continoare ei susțin că nu au ce căuta alimentarele în stațiune. Tot Bucovală spune, în contextul cererii demisiei lui George Papari de la conducerea ABADL, că și el la rândul său a avut multe cereri cu Papari. El nu este de acord ca închirierea plajelor, adică noile plaje rezultate după extinderea făcută pe bani europeni să fie subînchiriate de ABADL.
 
Referitor la începerea turismului la 1 mai, prim-vicepreședintele FPTR, Dragoș Braducan, spune că vom avea o creștere de 20% la nivel național din turiam intern. La nivel de litoral creșterea va fi de 10%, însă încasările vor fi cu 50% mai mici pentru că Paștele și sărbătaoarea de 1 mai coincid. De asemenea, se așteptă ca numărul de turiști străini să crească pentru că a crescut numărul unităților care oferă all inclusive. Cei mai mulți turiști străini vor veni din Polonia, acolo unde s-a redeschis piața. Avem în jur de 20 de unități noi hoteliere care oferă all inclusive, preponderent în sudul litoralului. 

Tot prim-vicepreședintele FPTR mai spune că de la 1 mai din cele 83.000 de locuri de cazare ar putea fi deschise aproximatic 50.000, specificând că este vorba despre locuri clasificate de cazare. 


Sursa foto: ZIUA de Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii