Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:07 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Dragoș Pîslaru, despre amendamentele privind creșterile salariale

ro

03 Nov, 2016 19:33 2468 Marime text
Valul de modificări aduse Ordonanței de Urgență nr. 20 referitoare la salarizarea în sectorul bugetar înseamnă un impact bugetar suplimentar de 2,9 miliarde de lei net iar amendamentele viitoare adaugă alte 2 miliarde de lei, a spus ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru.

„În condițiile în care avem deja 2,6 miliarde de lei impactul OUG 20 și OUG 43 (privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice — n.r.), plus 2,9 miliarde de lei pe net, ca să fie foarte clar, modificările de săptămâna asta, plus încă 2 miliarde de lei care vor fi pentru administrația locală și armată, dacă vor trece amendamentele pe care le-am văzut, deja devine, de la ceva care este nesustenabil și iresponsabil, o monstruozitate pentru că sunt promisiuni pe care le facem românilor care insultă decența și demnitatea poporului român. Nu cred că este cineva atât de credul să nu vadă din nou exact acea creștere de 50% (din 2008 — n.r) promisă profesorilor care în trei-patru luni a fost recuperată", a afirmat ministrul Muncii.

Totodată, a explicat că, potrivit proiectelor de amendamente pe care le-a primit la Ordonanța 20 și care urmează să fie discutate săptămâna viitoare, se propune un spor de fidelitate pentru 70% din personalul din Armată și creșterea la maximum în plată pentru toți angajații din primării.

Potrivit acestuia, Guvernul, prin Ordonanța 20, a crescut cu 15% salariile în domeniul medical și cu 10% în medie în învățământ. "Ceea ce se discută acum sunt creșteri adiționale, sunt creșteri de 15% în sănătate, 15% în Educație, 25% la Casa de Asigurări. Aceste lucruri sunt în plus. Reprezintă 15% peste 15% în cazul Sănătății. Vreau să atrag atenția asupra unor lucruri care nu s-au spus. Revendicările salariale priveau un personal care nu fusese inclus, cum ar fi personalul TESA sau asistenții medicali, despre care pot înțelege că au nevoie de salarii mai mari, dar când ajungi să creezi o creștere de 15% peste creșterea de 15% pentru categorii care nici măcar nu erau în revendicările salariale ai un mare semn de întrebare", a precizat Pîslaru, citat de Agerpres.


Foto: gov.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii