Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:29 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni Maria Ligor vizitează centrul Italiei, după cutremur

ro

28 Aug, 2016 07:59 2086 Marime text
Ministrul delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni, Maria Ligor, se va deplasa, astăzi, în centrul Italiei, regiune puternic afectată de cutremurul care a avut loc miercuri și în care și-au pierdut viața și 11 cetățeni români.

Demnitarul va participa, azi, în localitatea Rieti, la ceremonia religioasă pentru victimele seismului, oficiată de P.S. Episcopul Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei. Pe parcursul zilei, ministrul delegat, Maria Ligor, alături de reprezentanți ai misiunilor diplomatice ale României în Italia, se va afla în zonele afectate de seism, unde va vizita cetățenii români spitalizați, se va întâlni cu românii din regiune și va participa la discuții cu autoritățile locale.
Reamintim că centrul Italiei a fost afectat, miercuri, 24 august, de un puternic seism, în urma căruia și-au pierdut viața peste 290 de persoane. Printre victime se numără, la momentul actual, 11 cetățeni români, în timp ce alți 14 sunt declaraţi dispăruți.

Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul echipelor consulare mobile din cadrul Unităţii de Reacţie Rapidă a MAE, Ambasadei României la Roma şi Consulatului General al României la Bologna, acționează în mod coordonat și întreprinde toate demersurile necesare pentru a verifica şi confirma, pe toate canalele disponibile, situația persoanelor de cetăţenie română declarate dispărute. Verificările se derulează în permanentă coordonare cu autoritățile italiene competente, informează MAE într-un comunicat. 
 

Sursă foto: secundatv.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii