Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:52 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul de Interne a decorat un veteran de pe frontul de est

ro

25 Aug, 2015 17:10 971 Marime text
 
Vicepremierul Gabriel Oprea, ministrul Afacerilor Interne, a decorat un veteran de război care a luptat pe Frontul de Est.

Locotenentul în retragere Vasile Ganovici a primit “Placheta de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne”.

Vasile Ganovici a împlinit pe 25 august vârsta de 101 ani. Pe de altă parte, distincţia i-a fost acordată în contextul sărbătoririi Anului Veteranilor de Război, întrucât în 2015 se împlinesc 70 de ani de la finalul celui de-al doilea Război Mondial.

 “Folosesc acest prilej pentru a exprima admiraţia şi preţuirea pe care membrii sistemului de securitate naţională şi eu personal o avem faţă de cei care, prin ataşamentul faţă de ţară, simţul datoriei şi al onoarei militare, au fost şi sunt adevărate file de istorie pentru noi. Vă urez multă sănătate şi La mulţi ani!” i-a transmis vicepremierul Gabriel Oprea lui Vasile Ganovici.

Locotenentul în retragere Ganovici Vasile s-a născut în 25 august 1914 şi a luptat pe Frontul de Est, în Basarabia, la Cotul Donului. El a fost decorat cu medalia “Crucea Comemorativă a celui de-al Doilea Război Mondial, 1941-1945”.

La 70 de ani de la sfârşitul celui de-al doilea Război Mondial, Guvernul României a declarat anul 2015 ca Anul Veteranilor de Război.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii