Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:47 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Culturii despre campania „Cumințenia Pământului“ - Susțin că se vor strânge banii

ro

30 Aug, 2016 18:15 1723 Marime text
Ministrul Culturii, Corina Șuteu, a declarat astăzi că, în ultima lună, campania de donații pentru opera lui Brâncuși - "Cumințenia Pământului" - "a mers extraordinar de bine" și că vor fi strânși în curând 700.000 de euro.

"În acest moment campania continuă. Merge foarte bine, în ultima lună a mers extraordinar de bine. Cred că atingem în curând 700.000 de euro care sunt strânși. Vor fi comunicate sumele exacte, nu vreau să vă spun ceva care nu este adevărat. Avem extrem de multe acțiuni de mare importanță organizate în luna septembrie și eu cred că se vor strânge banii. (...) În momentul de față, concentrarea mea este pe participarea la donație. (...) Noi am declarat că, dacă banii nu se vor strânge, vom da banii înapoi, dar eu cred că această chestiune poate fi reanalizată, pentru că, în realitate, cum am mai spus-o, ce contează în momentul de față, cred eu, ca ministru al Culturii, este că o campanie pentru "Cumințenia Pământului" a declanșat încă o dată o dezbatere extrem de importantă în societatea românească, o dezbatere despre identitatea noastră culturală, despre modul în care dorim sau nu să participăm la actul cultural, despre tradiție și modernitate, despre un mod de a vedea cultura, investiția în cultură și subvenționarea culturii și alt mod de a vedea asta și capacitatea cetățeanului de a se responsabiliza pentru a participa la actul cultural", a spus Șuteu.


Ea a subliniat că "este foarte important că un număr impresionat de oameni au donat".

De asemenea, solicitată să comenteze faptul că unii cetățeni s-au considerat înșelați, ministrul Culturii a spus că provocarea face parte din proces.

"Controversa, provocarea fac parte din proces. Altfel, ar fi ceva care nu ne-ar face să ne gândim. De fapt, această campanie ne-a determinat să facem un pas înapoi și să ne gândim și au existat luări de poziție, cum există întotdeauna în societatea românească, luări de poziție excesive, patetice, lacrimogene, inteligente, raționale și asta face diversitatea societății în care trăim", a explicat Șuteu.

Întrebată dacă ea crede că, în cazul în care românii ar fi știut că oricum lucrarea va fi achiziționată nu ar fi mai donat în număr așa de mare, Șuteu a răspuns:

"Eu cred că foarte mulți dintre participanții la subscripția publică participă pentru motivele pe care le-am anunțat. S-a spus de la bun început că, în momentul în care banii nu se vor strânge, ei vor fi dați înapoi celor care au contribuit, dar susțin eu, personal, că se vor strânge banii și că, în funcție de numărul mare de donatori, este posibil să reanalizăm acest tip de abordare, dar este prea devreme să vorbim acum. Vom vorbi mult mai clar despre asta la mijlocul lunii septembrie, când vom avea o imagine mult mai clară".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii