Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:34 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Comunicațiilor solicită discutarea în regim de urgență a proiectului Legii securității cibernetice

ro

25 Mar, 2016 12:45 1468 Marime text
 
Ministrul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională, Marius Bostan, a afirmat, astăzi, într-o conferință de specialitate, că va solicita discutarea în Parlament, în regim de urgență, a proiectului Legii securității cibernetice.
 
„O să cer, ca demnitar, discutarea în regim de urgență a acestui proiect de Lege în Parlament. Această problemă se discută deja la cel mai înalt nivel. În același timp, este evident că va trebui să mergem, în următorii ani, de la bază, de la educația elevilor. Introducerea în curriculele educaționale a securității cibernetice, cu informații de bază, este foarte importantă. Credem că e bine să fie cunoscute aceste informații, pentru protecția persoanei private și a demnității ei. Pot să vă spun că lucrăm în acest moment la aceste lucruri”, a afirmat Marius Bostan, potrivit agerpres.ro.
 
Marius Bostan  mai spune că politica de securitate va deveni foarte importantă în următorii ani, iar această lege ajută mediul economic și impactul ei va fi unul pozitiv.
 
„Cunosc persoane care sunt victime ale atacurilor cibernetice, de tip ransomware. Cum poate statul să garanteze securitatea datelor cetățenilor dacă printr-o lege statul nu impune companiilor să-și securizeze rețelele? Cum pot să garantez proprietatea unor date atât timp cât nu am legislație pentru protecție? Am discutat cu o serie de companii care voiau să investească în România și care au întrebat specific dacă avem o astfel de lege. În următorii ani, politica de securitate va deveni foarte importantă, Această lege ajută mediul economic și ajută la creștere, iar impactul va fi unul pozitiv. Încrederea este baza economiei. În momentul în care apare neîncrederea în tranzacțiile electronice, de exemplu, va fi dezastru. Și așa sunt perioade grele în economia mondială, asta ar mai lipsi să avem o breșă de neîncredere. Va fi nevoie ca fiecare om responsabil să apere principiile și valorile fundamentale”, a menționat Bostan, conform aceleiași surse. 



Sursa foto: wall-street.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii