Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:58 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul apărării naţionale s-a întâlnit cu ambasadorul Italiei la Bucureşti. Bugetul pentru apărare pe lista subiectelor analizate

ro

08 Aug, 2017 16:53 1798 Marime text
Ministrul apărării naţionale, Adrian Ţuţuianu, l-a primit marţi, 8 august, la sediul M.Ap.N., pe ambasadorul Republicii Italiene în România, Marco Giungi.
          
În cadrul discuţiilor, a fost apreciată calitatea dialogului politico-militar la nivel înalt, subliniindu-se că palierul operaţional al cooperării militare româno-italiene oferă oportunităţi de dezvoltare suplimentară în diverse domenii.

Ministrul apărării naţionale şi-a exprimat optimismul privind dezvoltarea cooperării bilaterale, inclusiv în cadrul Corpului Rapid Dislocabil aliat din Italia (NRDC–ITA), precum şi a Comandamentului Multinaţional de Divizie Sud-Est din România (MNDE-RO).

Agenda discuţiilor a inclus şi subiecte referitoare la bugetul pentru apărare, de două procente din PIB, pe care România îl va aloca pentru următorii 10 ani, la situaţia de securitate regională și la colaborarea în cadrul NATO și al Uniunii Europene.

„Este important să continuăm abordarea coerentă și unitară pentru întregul flanc estic al Alianței, pentru a răspunde într-o manieră adecvată cerințelor de descurajare și apărare împotriva amenințărilor manifestate în regiunea Mării Negre”, a declarat ministrul Adrian Țuțuianu.

Sursa foto: mapn.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii