Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:26 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, prezent la exerciţiul tactic din Babadag (galerie foto + video)

ro

17 Sep, 2015 17:13 2813 Marime text
Astăzi, în poligonul Babadag, din judeţul Tulcea, se desfăşoară exerciţiul tactic întrunit cu trageri de luptă pentru ducerea luptei de apărare pe aliniamente intermediare.
 
Ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, este prezent la activităţile din cadrul acestui exerciţiu. De asemenea, de la ora 20.00, ministrul Mircea Duşa va lua parte la concertul dedicat veteranilor de război şi militarilor răniţi în teatrele de operaţii, care va avea loc la Sala de Marmură a Palatului Cercului Militar Naţional.

Poligonul Babadag asigură condiţiile necesare desfăşurării exerciţiilor tactice cu trageri de luptă, precum şi pregătirea în comun cu militarii din cadrul NATO, executarea tragerilor experimentale cu armament, muniţie şi tehnică militară.

Mircea Duşa a declarat că acest exerciţiu este unul de o amploare mai mare şi are şi câteva particularităţi. „La el participă peste 7.000 de militari, peste 800 de mijloace tehnice de luptă. Este organizat în mai multe poligoane din ţară, după un concept complicat, realizat de Statul Major General, astfel încât să testăm capacitatea unităţilor noastre militare, capacitatea operaţională de a face faţă unor misiuni”, a precizat Ministrul Apărării.
 
Pentru prima oară, acest exerciţiu este condus de un centru naţional militar de comandă. O altă particularitate a evenimentului se referă la faptul că, după anii 90, nu a mai existat un astfel de exerciţiu de amploare la care să participe toate instituţiile statului, care au atribuţii pe probleme de apărare. 

Astfel de exerciţii costă destul de mult şi sunt pregătite din timp. „Numai pentru acest exerciţiu am aprobat suma de 1.500.000 lei. Este o sumă mare, pe care am alocat-o din bugetul Ministerului Apărării”, a precizat Mircea Duşa.

Pentru mai multe imagini, accesaţi galeria foto.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii