Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:25 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Andronescu spune ca protestele elevilor maghiari sunt nejustificate

ro

28 Mar, 2009 13:52 778 Marime text

Ministrul Educaţiei, Cercetării şi Inovării, Ecaterina Andronescu, apreciază că protestele declanşate de Uniunea Liceenilor Maghiari (ULM) împotriva măsurii de reducere a orelor de sport, limbi străine şi dirigenţie nu au obiect.
 

„Greva japoneză este absolut fără obiect, deoarece în modificările actuale din planurile cadru, educaţia fizică şi sportul au minimum trei ore şi maximum cinci. Deci, niciodată, nu au fost atât de bine reprezentate", a declarat Ecaterina Andronescu, la o întâlnire cu profesori clujeni pe care a avut-o la sediul PSD.

Ecaterina Andronescu a mai spus că, în ce priveşte sportul, în noua formulă se încearcă o eficientizare a orelor de educaţie fizică, în ce priveşte studiul limbilor străine nu s-a modificat nimic, iar în ceea ce priveşte dirigenţia, profesorii diriginţi vor avea trecut în fişa postului modul în care îşi vor desfăşura orele de consiliere, deoarece aceştia primesc în plus 10% din salariu pentru faptul că sunt diriginţi.

Elevii maghiari din mai multe licee din ţară au fost în grevă japoneză, iar luni vor organiza un miting de protest prin care cer ca Ministerul Educaţiei să nu scoată din programa şcolară orele de sport, dirigenţie şi a doua limbă străină.

Ministrul Educaţiei, Cercetării şi Inovării s-a întâlnit, vineri seara, la sediul PSD Cluj, cu profesori clujeni, după care a avut o întâlnire informală cu conducerile universităţilor clujene.

De asemenea, Ecaterina Andronescu a avut o întâlnire electorală în comuna Corneşti, pentru susţinerea candidatului PSD la alegerile de duminică pentru funcţia de primar, iar la Dej a avut întâlniri cu directorii unităţilor şcolare din zona Dej-Gherla.

Sursa: AGERPRES

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii